FRUSTRATIE – SCHULDGEVOEL – VERDRIET

Leonie (34 jr) had last van frustraties over zoon Danny bijna 4 jaar,  verdriet over verlies kindje familielid, schuldgevoel en een buik vol emoties.
(2 consulten)

Voordat ik bij jou kwam voelde het alsof er een bol emotie in mijn buik zat die steeds groter werd en mijn lijf ging overheersen. Daardoor kon ik ook niet rustig reageren op Danny en hadden we regelmatig aanvaringen.

De behandeling bestond uit drukpuntmassage en het ‘naar binnen kijken in mijn lijf voelen van wat daar gebeurt’. Daarnaast doen we nog een oefening om het schuldgevoel los te laten.

Na het eerste consult voelde ik me al ontzettend fijn, hoewel ik het heel moeilijk vond. De drukpunten deden veel pijn (tot twee dagen erna!) en maakten zoveel emotie los wat ik niet kon tegenhouden. Het knalde mijn lijf uit, maar dat luchtte ontzettend op. Ik ben iemand die wel snel kan volschieten bij mooie of verdrietige momenten, maar echt huilen vind ik moeilijk. Er zat daardoor nog veel verdriet wat ik nooit heb toegelaten om eruit te komen.  Doordat ik het nu niet kon tegenhouden, voelde mijn buik daarna prettiger.

Tegen de tijd van het tweede consult voelde ik wel weer spanning in mijn buik, ik voelde me wat nerveus om allerlei dingen. Mijn hoofd en lichaam voelde niet aan als 1, alsof mijn hoofd voor het verstand staat en mijn lijf voor mijn gevoel en ik dat niet goed samen kan laten gaan. Er kwam veel los tijdens het gesprek na holistic pulsen. Waar in het eerste consult hetgeen dicht aan de oppervlakte zat werd aangepakt, kwamen er nu dingen los die veel dieper zaten. Het was fijn en voor mij ook belangrijk om dat ook aan te pakken, hoe moeilijk en confronterend ik het weer vond. Vooral het stuk dat je altijd een keuze hebt, geeft mij veel rust. Ik laat meer los, voel me niet meer verplicht om alles zelf te regelen.

Reactie Leonie:
Ik ben je ontzettend dankbaar voor je hulp met ons! Het doet ons zoveel goed en we hebben het er nog wekelijks over. Even horen hoe het met de boosheid, verdriet of pijn is. De kinderen zijn er kort over, maar dat is een goed teken. Het heeft ons dichter bij elkaar gebracht en dat is het mooiste wat er is, we zijn weer goed aan elkaar verbonden.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.